Wolf Alice – My Love Is Cool

Feërieke suikerzoete droompop én gillende gitaren op één plaat? Ach jawel, dat is nu ook weer niet zo baanbrekend als het klinkt maar wordt smaakvol en met effect toegepast door Wolf Alice op hun debuutplaat My Love Is Cool. De release krijgt veel aandacht en in de promotionele hype vallen woorden als ‘nieuwe act van het jaar’. De verwachtingen zijn hooggespannen; u bent gewaarschuwd.

Blikvanger van het viertal uit Londen is zangeres-gitarist Ellie Roswel; een charmante verschijning die wat betreft uitstraling meer lijkt te passen in een folkbandje. Dat was Wolf Alice dan ook toen het werd opgericht in 2010. Het roer is drastisch omgegaan en de sound van de band wisselt nu tussen fijngevoelige popliedjes en stevige rockers. Maar of het nu stevig klinkt of een tere snaar probeert te raken of beoogt op de festivals de hoofden op en neer te laten wiegen, als gezamenlijk kenmerk hebben alle composities een sterk gevoel voor sterke melodieën. In die zin doet het soms aan een band als Garbage denken: goed klinkende pop met rafelrandjes. Luister maar eens naar het wave-achtige Silk.

My Love Is Cool opent voorzichtig met Turn To Dust, voert het volume iets op met single Bros en pakt dan voor het eerst luidruchtig uit in Your Loves Whore. Dat nummer valt met name op door rigoureuze stops waardoor het bij eerste beluistering even lijkt of de stereo het heeft begeven. Zo zit de plaat nog vol productietrucjes die het een levendige luisterervaring maken. Die afwisseling tussen hard en zacht houdt de band effectief vol. Alleen Freazy, genesteld in het midden van de plaat, valt op door de wel erg commercieel poppy insteek.

Lost Wolf Alice de hoge verwachtingen in? Nou, het valt zeker niet tegen. De plaat zit geheid in elkaar, knalt fijn uit je speakers en nestelt zich snel in je geheugen. Alleen slaagt Wolf Alice er gek genoeg niet in om iets van een emotionele reactie uit te lokken. Daarvoor is het dan misschien toch te veel bedacht en geschaafd.

Een gedachte over “Wolf Alice – My Love Is Cool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s