Everything Everything – Get To Heaven

Er zijn wel meer van die bands die op het eerste gehoor prettige muziek maken maar waar iets aan is dat irriteert. Als de bron van irritatie de leadzang is, dan kan het een zware bevalling worden voor je er toch voor valt.

Zo zal het wel meer mensen vergaan die voor het eerst kennismaken met de Britten van Everything Everything. Want tjeemig: het is soms effe doorbijten om die dunne hoge uithalen van zanger-gitarist Jonathan Higgs, zeker als die ijselijk dicht langs de grenzen van valsheid glijden, te verteren. Maar zodra je het grote geheel gaat horen dan verschijnt gegarandeerd ineens de zon, beloof ik de doorbijters. Everything Everything is de moeite waard.

Get To Heaven is de derde plaat van de Britten en misschien wel hun meest toegankelijke. Alles is relatief, en ook dit gegeven. In vergelijking met hun weerbarstige debuut zijn de doldwaze ritmische constructies, breaks op krankzinnige momenten en rare arrangementen die soms nauwelijks lijken te passen op de onderliggende muzikale kakofonie tot een minimum beperkt. Nee, deze plaat is gewoon zo netjes dat het pure pop is. Met een arty sausje dan. Maar dat zie je ook zelf wel zodra je de op zijn minst eigenaardige hoes van de plaat ziet.

De muziek van Everything Everything laat zich wat lastig omschrijven. Het is…… een beetje van alles wat, zonder ergens op te lijken. Treffende bandnaam dus. Ook op Get To Heaven wordt er poppy gerockt, soms swingend, bijna funky, soms stevig. Maar altijd zo vrolijk als het maar kan met volop tongue-in-cheek humor. Wat te denken van star trek geluidjes in single en hoogtepunt Distant Past of het knotsgekke gitaarduel in titelnummer Get To Heaven.

Get To Heaven is een heerlijke plaat, speciaal gemaakt voor je vrolijkste dagen, geschikt voor wie van avontuurlijke muziek houdt.

Een gedachte over “Everything Everything – Get To Heaven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s