Alden Penner – Canada in Space

Intrigrerende EP van Canadese artiest die eerder deel uit maakte van het duo The Unicorns. Canada in Space telt, als je de tracklist moet geloven, maar vier nummers. Maar bij beluistering blijkt bijvoorbeeld opener Breathe to Burn zo vol ideeën te zitten en onderweg totaal nieuwe wegen in te slaan dat je gerust kunt zeggen dat het werkelijke aantal tracks groter is. Alden Penner laat zijn fantasie op dit plaatje de vrije loop en volgt volkomen intuïtief dan weer duistere paden, psychedelisch, dan weer lo-fi rockend en zelfs ronduit poppy in het intro van het in het Frans gezongen Candy.

Canada in Space is een prettig knutselwerk waar je met verwondering naar kunt blijven luisteren en steeds weer nieuwe dingen in ontdekken. Volgens meneer Penner is het een weergave van de dromen, inzichten, fantasieën, hallucinaties, psycho-spirituele projecties, mythologie, acties, visioenen en ervaringen van een bemanning van een ruimteschip op weg naar Mars. En dat is het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s