The Soft Moon – Deeper

Vorig jaar verscheen een video bij het nummer Want van The Soft Moon. Een beetje een Elephant-ripp-off omdat we in de eerste seconden een jongen met hoody vanaf de rug gezien volgen terwijl hij zich over straat begeeft. De industriële klanken van het nummer zetten effectief een agressief sfeertje neer dat wat we zien versterkt tot een tamelijk verontrustende belevenis die abrupt eindigt. Daags na het verschijnen van de video verscheen de Soft Moon op tal van lijstjes van bands die we in de gaten moeten gaan houden in 2014.

Nu verschijnt Deeper, de derde plaat van de band uit Oakland. Daarin zetten ze geen nieuwe stappen maar werken hun industriële doomwave, zwaar geïnspireerd op voorbeelden uit de jaren tachtig, rustig voort. Bekijk de hoezen van hun platen en singles en je weet waar deze jongens hun ideeën vandaan halen.

Deeper is een inktzwarte plaat die iedereen met koollijntjes rond de ogen en zwarte kleding zal aanspreken. We horen in het geluid referenties aan The Cure, The Mission, The Sisters Of Mercy of Clan Of Xymox en combineert dat met pure industriële tracks, zoals single Black. Allemaal smaakvol geïmiteerd met hoogtepunten nummers als Wasting en Wrong (horen we hier Front 242?).

In tegenstelling tot veel van hun voorbeelden is de zang ondergeschikt. Vaak blijft het bij non-discript gefluister. En daarmee laat de band melodieuze kansen liggen. Voorts een prima plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s