Diagrams – Chromatics

Sam Genders, die we kennen van Tunng, levert met Chromatics onder de naam Diagrams zijn tweede volwaardige album af. Genders werkt in Londen met een wisselend collectief muzikanten.

Chromatics is een folkrockplaat die opvallend rijk gearrangeerd is. De plaat klinkt als een klok en dit kenmerk en het karakter van de liedjes plaatsen Diagrams in het rijtje van pakweg Broken Bells. Maar om die vergelijking door te zetten kan Genders, gelet wat hij op Chromatics presteert, toch niet tippen aan het talent om pakkende liedjes te schrijven van het duo Danger Mouse en James Mercer.

Chromatics is een plaat waarbij de eerste paar nummers dankzij de prima productie zonder problemen wegluisteren. Zoete niks-aan-de-hand-pop die naar mate de plaat vordert toch verwordt tot een grijze brij waarbij alles op elkaar lijkt; alleen het nummer Brain steekt nog een beetje af tegen de rest. Dat maakt Chromatics tot een zouteloze hap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s