Black Yaya – Black Yaya

Singer-songwriter David Ivar werd in november 2012 wakker en merkte dat hij niet meer in een bandje wilde spelen. Dat was het begin van een lange reis die uitmondt in zijn eerste soloplaat onder de naam Black Yaya. Ivar maakte daarvoor een stuk of tien platen met Herman Dune.

Black Yaya is te plaatsen in het rijtje soloartiesten dat ergens tussen pop en country opereren. Bij vlagen doet het in de verte aan Eels denken. De eerste plaat van deze bebaarde zonderling verkent al die genres. Allemaal aardige liedjes die qua thematiek putten uit boeken die Ivar leest, uitgesproken kunst en films die hij ziet over dood en verderf. Als inspiratiebronnen voor de teksten noemt hij zelf de schilderijen van Hieronymus Bosch, de kunst van Marcel Duchamp maar evengoed De Zwarte Kat van Edgar Allen Poe of The Killing van Stanley Kubrick.

Ivar nam alles in zijn eentje op en bespeelt alle instrumenten. Alleen bij het mixen werd hij door een vriend met een studio geholpen. De plaat klinkt als een volwassen dure productie; verwacht geen lo-fi gepruts op een viersporen-recordertje.

De liedjes zijn helaas niet allemaal even sterk. Instinker is dat single Under Your Skin wel een springerig en pakkend popliedje is. Koop je daarop de hele plaat, dan kom je bedrogen uit. Niets op Black Yaya komt verder nog in de buurt van dat liedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s