Errors – Lease Of Life

Errors is een trio uit Glasgow dat thuishoort in de elektronische hoek en al vroeg in hun bestaan werd opgepikt door Mogwai en getekend voor hun label Rock Action Records. Errors hebben sindsdien de wind in de rug, toerden over de wereld, onder andere in het kielzog van hun beschermheren.

Errors is toe aan hun vierde langspeler en zet een stap weg van de dansbare elektro richting zweverige lichtvoetige pop die het van de sfeer moet hebben. Soms zo gedragen dat hij bijna doet denken aan de bombast van Dead Can Dance. En of dat nu een vooruitgang is?

De negen composities zijn stuk voor stuk laag in het tempo en waaieren breed uit. De zang is ver weg gestopt achter een dikke deken reverb. De ritmes van het hypnotiserende type. Bij vlagen is het moeilijk er je aandacht bij te houden. Aandacht eist het in elk geval niet op en dat maakt het een plaatje voor op de achtergrond tijdens de luie zondagochtend.

Gelukkig zijn enkele nummers opgesierd met vrouwelijke vocale gastbijdragen. In het kader van deze plaat klinkt dat verfrissend, al is bijvoorbeeld de partij van Cecilia Stamp in Slow Rotor dusdanig weinigzeggend dat zij misschien toch beter bij haar professie van textielontwerper cq edelsmit kan blijven.

Weinig spannende plaat, enkel voor de liefhebbers van het genre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s