Echo Lake – Era

Echo Lake bouwt voort op de Engelse traditie in de lijn van Lush, Cocteau Twins en consorten. Hun tweede langspeler Era opent met een tapijt van een breed uitwaaierende soundscape tot langzaam maar zeker toetsen, wilde paukenslagen en uiteindelijk ijle vrouwelijke zang het stuur overnemen. Dat hebben we wel eens vaker gehoord.

Het uit Londen afkomstige duo Thom Hill en Linda Jarvis deed ruim twee jaar over het samenstellen van deze plaat. Hill is gitarist en Jarvis neemt de vocalen voor jaar rekening. De zeven songs op Era wisselen in tempo en intensiteit maar behoren allemaal in het lijstje dromerige, zweverige pop om bij in slaap te sussen. Single Dröm onderscheidt zich nog met een venijnig industrieel klinkend intro en meer alternatief klinkend instrumentarium, wat het nummer niet alleen wat betreft titel maar ook qua sound een beetje een IJslands stempel geeft.

Aardigste liedje is nog Sun, dat net iets minder dromerig uitpakt. Maar voor het overige is er te weinig te beleven en is het een opgave om zelfs de slechts zeven songs telende plaat in een keer uit te luisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s