Sleater Kinney – No Cities To Love

Behoor jij tot die generatie die zich verbaasd afvroeg wie Kanye West nu weer had uitgenodigd voor een duet, dan zul je vast denken dat Blood Red Shoes er met Sleater Kinney een nieuwe navolger bij heeft. De werkelijkheid is natuurlijk precies andersom. Na bijna tien jaar komt het roemruchte vrouwelijke trio uit Washington met een nieuwe plaat en daarop hoor je waar bands als Blood Red Shoes de mosterd vandaan hebben.

Corin Tucker, Carrie Brownstein (beiden zang en gitaar) en Janet Weiss (drums) begonnen hun rammelpunkbandje in 1994 en hebben de daarop volgende tien jaar 7 platen gemaakt die behoren tot het beste van de Amerikaanse alternatieve gitaarscene. Sleater Kinney liep daarnaast voorop in de feministische stroming in het muziekwereldje in de VS, ook wel Riot Grrl genoemd.

Met No Cities To Love zetten de drie hun carrière gewoon voort alsof er geen pauze is geweest. IJzersterke songs, puik geproduceerd, vol power en passie. Heerlijke gitaarplaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s