Pollyester – City Of O

Nog net op tijd om op te zetten tijdens je nieuwsjaarsfeestje: op de een na laatste dag van 2014 lanceert Pollyester uit München een nieuwe plaat vol super dansbare krautdiscogekte. Het duo Polina Lapkovskaja alias Polly en Manuel da Coll alias Yossarian vormen in Zuid-Duitsland een producerduo dat al heel wat discowijsjes op hun naam hebben en naast Pollyester bijdragen leveren aan tal van Duitse bandjes.

Pollyester is een rake naam voor dit duo: de muziek is zo plastic als het kan, maar met een warm o zo ritmisch kloppend hart. City Of O past prachtig in een lange Duitse traditie van creatieve licht gestoorde electro van bijvoorbeeld Rheingold, Peter Schilling, kraftwerk en Tauchen/Prokopetz. Pollyester giet daar af en toe een modern sausje overheen ontleend aan LCD Soundsystem of New Young Pony Club. In hun biografie refereren ze zelf aan onder andere Stereolab, Les Rita Mitsouko, The Slits en Can. Krautdisco is een voor de hand liggende benaming voor wat we voorgeschoteld krijgen.

Op City Of O vliegt het tien liedjes lang wat betreft sfeer alle kanten op, maar altijd lekker dansbaar en aanstekelijk. De Münchener twee staan bekend om het feit dat ze zich niks aantrekken van genregrenzen. Die lijn trekken ze ferm door op hun nieuwe plaat. Openingsnummer Cut Diamond is een springerige funky track, knotsgek doordat Polly de titel zo zingt dat het toch erg lijkt alsof ze luid vloekt ‘cutddiammit’. 2328628 is een voorbeeld van verschillende fijne discotunes op deze plaat, deze keer over het uitwisselen van telefoonnummers. In Jalousie zoekt het duo de psychedelische kant van electro op om My Father’s Eye helemaal op te bouwen rond een lekker stuiterende slapbasslijn. En is Catrina niet een voorbeeldige Italodisco stamper?

Polly en Yossarian zijn waarschijnlijk zo gek als een deur maar maken fijne zonnige feestplaatjes waar de krankzinnigheid tussen de noten door sijpelt. Dat maakt City Of O een prettig verrassende en veelzijdige plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s