Ex Hex – Rips

Gewetensvraag: vinden we deze luchtige garagepop net zo leuk als het door kerels wordt gezongen? Krijgen we ooit genoeg van groepjes stoere meiden die op de bandfoto boos kijken, een gitaar oppakken, alle knopjes op de fuzzbox op max zetten en simpele punkliedjes spelen?

Ex Hex is een nieuwe loot aan de meidenbandsboom die er dan ook gelijk mag zijn. Mary Timony, Laura Harris, and Betsy Wright komen uit Washington DC, en als je hun debuut Rips zo hoort, vast niet uit een dure buurt. Sterker nog, in War Paint zetten ze zich af tegen de overdreven intellectuele meisjesachtige coolheid van… ehh, tsja, wie zouden ze nu bedoelen? Moeten deze rauwdauwers niks van hebben. Nee, met een beetje fantasie komen deze meiden gewoon uit Rotterdam.

De garagerock van Ex Hex past perfect in de traditie van powertrio’s. Puntige liedjes, keiharde gitaarsolo’s, pompende bas en heerlijk recht-toe-recht-aan drumwerk. En dat alles zonder opvallende productie acrobatiek, geen gebullshit met stapels overdubs, ben je mal! Alleen singel Hot And Cold vormt daar een beetje een uitzondering op.

De twaalf liedjes op Rips moet je plaatsen ergens tussen de gitaarpop van Cheap Trick en de punk van de Ramones. Lekkere combi om op te pogoën in de nacht. Vernieuwend? Ha, ha, laat me niet lachen. Moet dat dan? En zouden we dit net zo leuk vinden als het drie heren waren? Ja, in dit geval zeker wel. Rips is een lekker plaatje en catchy as hell.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s