Rob Lynch – All These Nights In Bars Will Somehow Save My Soul

Debuutalbum van een jonge Engelse singer-songwriter die met karakteristiek Oost-Engels accent een soort countrypunkliedjes in de microfoon blèrt. De uptempoliedjes gaan allemaal – de titel van de plaat doet het al vermoeden – geheel hedonistisch over het goede leven vol alcohol, meisjes, vrienden en loltrappen in de pub: ’My friends and I live the good life, at least for tonight.

In een flink aantal liedjes gaat de voet van het gaspedaal. In Whiskey bijvoorbeeld – vast het gevolg van de kater die hij doorstond bij het schrijven van dit dronkemanslied – of het mooie miniatuurtje True Romance. Want ja, veel drinkende jongelieden worden ook wel eens verliefd… Op die momenten klinkt de Engelse traditie door die hangt tussen folk en prostestliedjes zoals van Billy Brag. Alleen is bij deze levensgenieter geen sprake van protest; daar is in zijn lang-leve-de-lol-leven immers geen enkele aanleiding voor.

Je ziet Rob Lynch als je luistert naar zijn aanstekelijke liedjes op All These Nights In Bars Will Somehow Save My Soul zo staan met zijn gitaar in een Engelse pub terwijl hij in ijltempo zijn gehoor de op de top van zijn adem gezongen refreintjes leert meebrullen. Hartstikke gezellig, kan niet missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s