The Pineapple Thief – Magnolia

Bruce Soord van het Engelse The Pineapple Thief heeft zich bij het maken van hun tiende album nog meer dan normaal geconcentreerd op het schrijven van perfecte liedjes. Die zijn op Magnolia dan ook bijna allemaal voor het progressieve rockgenre onkarakteristiek bondig, gemiddeld zo rond drieëneenhalve minuut. De band schakelde voor dit album Adam Noble in als producer, bekend van zijn werk met Placebo, Paul McCartney , Robbie Williams en dEUS. De plaat klinkt dan ook als een klok, groots en majestueus.

Opener en singel Simple As That is een lekker stevig nummer met emo-kenmerken dat de argeloze luisteraar die de plaat na het horen hiervan gaat kopen op het verkeerde been zet. Simple As That is een sterke singel, maar dat niveau wordt ook niet meer gehaald op Magnolia. Luister voor aanschaf ook zeker naar Don’t Tell Me, een tranen trekkende pompeuze compositie, die toch de toon zet voor het vervolg op deze plaat.

The Pineapple Thief schiet op hun tiende plaat een beetje door in het groots en emotioneel brengen van hun liedjes. Ze mikken op de gevoelige snaar, maar het lijkt toch meer een pose dan gemeend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s