Counter Jib – Mirk and Marvel

Counter Jib uit Utrecht groeide op luisterend naar bands uit de grunge- en postgrungeperiode als Nirvana, Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Zo schrijven Florian Wolff (bas en zang), Wouter de Graaf (gitaar) en Rolof Groothoff (drums) in hun biografie. Een band die ze waarschijnlijk vergeten te noemen is Soundgarden. Want als je luistert naar hun debuutalbum Mirk & Marvel komt die naam onwillekeurig in je gedachten op.

Counter Jib timmert sinds 2003 aan de weg en maken met grote liefde stuiterende recht-voor-zijn-raap rock. Waarbij zij hun grote voorbeelden nooit ver uit het zicht laten. Mirk & Marvel laat zich beluisteren als een geslaagde hedendaagse vertolking van de rock van de laatste jaren van de vorige eeuw. De plaat telt 13 liedjes die allemaal stevig klinken; goed geproduceerd, tot in de puntjes verzorgd spel, intens en strak, met goede zang. De composities doen hun grote voorbeelden evenzeer eer aan. Mooie melodieën ook, met als in dat opzicht uitschieter Rain.

Bijzonder compliment verdient de band voor de uitvoering van hun cd: gehuld in een prachtige uitklapbare verpakking op het formaat van een 7” singel. De productie is met crowdfunding en sponsoring tot stand gekomen. De band heeft dus een fanbase die ze door dik en dun steunt.
Counter Jib is geen band die per se origineel wil zijn of vernieuwing wil brengen. Dat ligt er duimendik bovenop en dat in aanmerking nemende mag Mirk & Marvel er zeker zijn. De Utrechtenaren staan ongetwijfeld borg voor een leuk avondje hoofdschudden, dus ga ze zien tijdens hun release tour in Groningen, Amersfoort of Ommen.

Luister naar Golden Sofa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s