Our Love – Caribou

Caribou, alias de in Londen wonende Canadees Dan Snaith, brak in 2010 door met zijn eerste dance-georiënteerde plaat Swim. Het recept voor succes was een grof of bijna smerig klinkende mix van electro, eigenwijze elementen (de tekst van de clubhit Sun bestaat maar uit een woord: Sun) maar met in de songstructuren kenmerken uit de popmuziek. Ontoegankelijke toegankelijkheid. ‘More madness than method’, lichtte Snaith zelf in een interview toe. Na wat uitstapjes onder zijn andere pseudoniem Daphni keert Caribou terug met een plaat waarin hij meer method introduceert in zijn muziek en de madness iets meer naar de achtergrond is gedreven.

Our Love opent met een instant floorfiller Can’t Do Without You….. maar Caribou zou Caribou niet zijn als we niet langer dan je gewend bent moet wachten tot de bas in het nummer toeslaat en je echt de benen niet meer stil kunt houden.

Lees ook het interview met Dan Snaith

Our Love klinkt meer toegankelijk en ‘gewoner’ dan Swim, maar dat is maar schijn. Vergelijk deze plaat met de concurrentie op het dance-vlak en Caribou is en blijft een rare uitbijter die fascinerende platen maakt. Our Love is een heerlijke luistertrip met dan weer hitgevoelige nummers die zich onmiddellijk in je brein nestelen zoals titelnummer Our Love en Back Home en weerbarstige experimenten die langer nodig hebben om te leren kennen als Silver en Mars. En een heel terrein dat tussen die uiteinden ligt, zoals Second Chance, een verrassend simpel liedje gezongen door R&B-ster Jessy Lanza, maar totaal uit het spoor getrokken door een desoriënterende buiging in de dominante synthpartij.

Our Love van Caribou is misschien minder verrassend en vernieuwend dan zijn succesplaat Swim maar borduurt wel nadrukkelijk voort op de weg die Dan Snaith is ingeslagen. En met succes. Our Love is een heerlijke plaat; eentje om geleidelijk in je hart te sluiten.

Probeer maar eens stil te blijven zitten bij Can’t Do Without You

Een gedachte over “Our Love – Caribou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s