Lov3less – Corner Cutter

Achter Lov3less gaat Simone van Vugt schuil. Je zou haar kunnen kennen van Sue The Night en van haar samenwerking met Tessa Rose Jackson. Die laatste is overigens verantwoordelijk voor de productie van het debuutalbum van Lov3less. Dat de dames in het verleden hebben samengewerkt is mogelijk de sleutel voor het succes dat Corner Cutter ongetwijfeld gaat zijn, want alles lijkt te kloppen.  

Het album bevat naast het intrigerende intro Ggrrr, een interlude en een live demo als slot zeven uitstekende indie-popnumers, die alle singlewaardig zijn. Soms zwoel, soms stevig, dan gepolijst, dan met een rauw randje, maar altijd aanstekelijk. Natuurlijk is Lov3less heldere stem het cement dat de diverse nummers bindt en het afwisselende album samensmelt tot een geheel, maar er valt dus heel wat te genieten en te ontdekken. 

Dead Don’t Feel is hoekig en de grommende gitaar komt erin met gestrekt been. Direct is duidelijk dat we niet te maken hebben met mainstream pop. Het wordt gevolgd door het veel elektronischer Drunk At Best, dat heel bekend voorkomt maar toch hartstikke nieuw en eigentijds is en dat heerlijke hooks heeft en in positieve zin een oorwurm van jewelste is. F.l.s.d.s.h. is dromeriger en heeft net als Hush een verfrissende triphopbeat. Zonder de overige nummers te kort te willen doen, is het met name Hot Love, dat er net iets meer uitspringt. Het is een instant classic, een indie dancefloorfiller, met gitaren die doen denken aan Song2 van Blur, zonder dat dit ten koste gaat van de eigenheid van Lov3less. 

Corner Cutter is een verrassend volwassen debuut dat een breed publiek zal aanspreken. Met Tessa Rose Jackson achter de knoppen heeft Van Vlugt vleugels gekregen en het zou met niets verbazen als Lov3less deze zomer die vleugels gebruikt voor een glorieuze triomftocht langs Nederlandse en, waarom ook niet met zo’n plaat op zak, Europese podia en festivals.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s