Checklist #6

Wekelijks verschijnen er tientallen nieuwe albums. MuziScene tipt welke de moeite waard zijn om te ontdekken. Dit is jouw huiswerk voor komend weekeinde.

Fake Turins – Inheretance
Fake Turins maakte twee jaar terug flinke indruk op Left of the Dial: een podium vol muzikanten en muziek die ergens laveert tussen Talking Heads en postpunk, maar dan in ‘big band-uitvoering’ met blazers, percussie en wat al niet meer. MuziScene sprak de band destijds en daarbij kwamen pijnlijk de haarscheuren in de veelkoppige samenwerking aan de oppervlakte. Fake Turins stopt er nu mee, maar niet na nog één ep te hebben uitgebracht. Inheritance telt zeven tracks maar in feite draait het om vier nummers. Yr Made of Gold is de langste en meest indrukwekkende track die langzaam opgang komt maar waarbij je ook geleidelijk wordt ingepakt door een verleidelijk thema dat vooral door de blazers leven ingeblazen krijgt. Prachtig testament van wat de band vermag, of nee, de belofte die jammergenoeg in de kiem wordt gesmoord. Interessante ep voor drummers ook, want hoor toch met hoeveel zorg de bekkens mooi voor de dag komen. Verwacht komende editie van Left of the Dial nieuwe projecten te gaan zien die uit splinters van deze band voortkomen. (Hideous Mink Records)

Fatoumata Diawara – London KO
De Malinese artiest Fatoumata Diawara palmt ons weer in met haar nieuwe album London KO. Een perfecte mix van ‘traditie’ en de warme klanken van moderne dansmuziek. Voor de fijne sound tekenen Diawara, Daniel Florestano en Damon Albarn. Die laatste speelt ook een gastrol in de single Nsere. Ook een veelheid aan andere artiesten komen even om de hoek kijken: Angie Stone, Roberto Fonseca, M.anifest en Yemi Alade. (Wagram Music)

BC Camplight – The Last Rotation Of Earth
‘De speelse creativiteit spettert af van Shortly After Takeoff. Prettig plaatje om je quarantainedag mee op te vrolijken’, schreven we in 2020 over het toen verschenen album Shortly After Takeoff. Gelukkig hoeven we onze quarantaineblues niet meer te bestrijden, maar moet Brian Christinzio, die onder de naam BC Camplight opereert, nu gewoon concurreren om de tijd in onze dagelijkse bezigheden. Toch de moeite waard hoor, want The Last Rotation Of Earth is opnieuw een afwisselend album waarbij je ook geregeld om de muzikale grappen en gevatte teksten kunt lachen. De stijl ligt ergens tussen Grandaddy en artpop als van Gengahr, met een enkel retro 80’s synthpopuitstapje als Kicking Up A Fuss. (Bella Union / [PIAS])

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s