De feedbackdouche van Yo La Tengo

Woensdag 19 april keerde de avant garde-formatie Yo La Tengo uit New Jersey weer eens terug in Rotterdam. Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew scoren al decennia hoog in de lijstjes van critici, maar hebben nooit een grote aanhang weten te vinden. Daarvoor zijn ze misschien ook net te eigenzinnig, kiezen ze altijd hun eigen pad en interesseren zich meer voor het integer creëren dan het succes. Tja, als je er zelf voor kiest om samen te werken met bijvoorbeeld iemand als Yoko Ono, dan kies je in elk geval niet voor mainstream. Ze horen zodoende thuis in het rijtje waarin ook The Velvet Underground figureert, waarvan Yo La Tengo in Rotterdam dan ook geheel toepasselijk Candy Says speelden. Om af te sluiten met een goede Sun Ra-feedbackdouche. Een douche die in feite ver afstaat van hun nieuwste werk, het album This Stupid World, dat bijna volledig langskwam in Lantaren/Venster.

Fotograaf Jan Rijk was erbij en maakte er voor MuziScene deze beelden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s