Waste – The Next Century Is Almost Over ep

Daar is Hans F. Ford, die we kennen van van Ford’s Fuzz Inferno, weer met een nieuwe release. Weer een ep met vier spetterende punk liedjes die per stuk amper de twee minuten halen. Handig, want dan passen ze bij elkaar toch op een mooi schijfje van 7 inch.

Met een knipoog zou je kunnen zeggen dat je met het schrijven van punk liedjes die nooit de grens van de 2 minuten overschrijden relatief snel en gemakkelijk een flinke bibliotheek aan nummers kunt opbouwen. En dat Ford ons daarom kan inunderen met de ene na de andere release. Maar dat is gezwets natuurlijk, want probeer maar eens een goed pakkend liedje te schrijven. En opnieuw slaagt hij daarin, dit keer met zijn punkband van weleer Waste. Waste maakte de omgeving van Oudenbosch onveilig ergens begin jaren tachtig.

Eenmaal punk, altijd punk is het credo van Waste. En dat gieten ze dus in vier liedjes die qua besproken materie en over de toeren zo snelle pretpunk eigenlijk nog zo in de jaren tachtig zou passen. ‘Life is full of ups and downs or so they say, my life sucks in every way‘. Het is misschien geen briljante tekst, maar tovert wel een glimlach op je smoel als je luistert naar het relaas van deze Zielenpiet, die onder een vrachtwagen terecht komt en elk botje in zijn lijf breekt. Ach en wee. Onder de vier ook een instrumentaaltje: om door een ringetje te halen.

Volg het advies van de band en draai deze pretpunk vooral hard – en zeker dit carnaval-weekeinde – dan gaat het denderen zoals bijvoorbeeld ooit een band als Pegboy deed. Vlammende solo’s, raggende gitaren, ronkende baspartijen, drums die de rest er met de haren bij trekt, recht in je smoel vocalen: misschien niet wereldschokkend, maar best lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s