Never enough

Als lid van de zelfhulpgroep ‘Vinyl Anonymous’ stond afgelopen zondag de reis naar bedevaartsoord Den Bosch op het programma, waar in de Brabanthallen de 55e Mega Platen & CD Beurs plaatsvond. Voor ondergetekende is deze platenbeurs een tweede Lourdes, een plek waar wonderbaarlijke genezingen plaatsvinden. Ik ben er in het verleden geweest met een flinke mannengriep onder de leden, of met een stevig slaaptekort. Lichamelijk euvel dat als sneeuw voor de zon verdwijnt, wanneer ik de hallen betreed waar het zwarte goud wordt aangeboden.

Ook afgelopen zondag kreeg Klaas Vaak een welgemeende ‘fuck you!’ toegebeten. Laat in de nacht thuis na een dj-klus, wekker gezet. Totaal overbodig, want mijn inwendige biologische vinylklok zorgt er steevast voor dat ik ruim voor het kraaien van de haan klaarwakker ben, met jeukende vingers en een broek vol goesting.

Aangezien ik thuis al een plaat heb – en een plank voor mijn kop – is deze platenbeurs voor mij geen queeste naar de Heilige Graal. Ik ben niet op zoek naar het plaatje dat z’n gewicht in goud waard is. Liever concentreer ik me op de ramsjbakken met vinylsingles, waarbij ik het volgende principe hanteer: vind ik binnen één á twee minuten niets van mijn gading, dan snel door naar de volgende aanbieder. Wat ik uit die bakken vis, is onder te verdelen in de volgende categorieën: must have/nice to have/geinig/puur voor de heb. En dan, na koortsachtig door bakken browsen, dat zalige geluksgevoel wanneer je op een single stuit die je nog niet hebt of waar je het bestaan niet eens van wist. Namen en rugnummers noemen? Een mij volledig onbekende single van onze (inter)nationale filmster Rutger Hauer (Peter Stutvoet), de synth-Schlager Galileo galilei van Miriam, Rita Reys die Burt Bacharach zingt, een Warren Zevon (Hasten down the wind), de Belgische Mol Percussion Band met een cover van Dave Brubeck’s Take five, twee NDW-singles van de Duitse Neonbabies, een ep’tje van Brigitte Bardot & Serge Gainsbourg (Bonnie and Clyde), een prille Underworld single waar Karl Hyde c.s. mogelijk liever niet aan herinnerd willen worden (Underneath the radar), de verdomd lekker swingende Northern Soul single C’mon and swim van Bobby Freeman, Casser la voix van Patrick Bruel (met dank aan Matthijs en het Snollebolleke), Krautrock van Michael Rother (Sterntaler). Plus tientallen andere plaatjes, waarvan velen waarschijnlijk nooit ofte nimmer in ‘heavy rotation’ zullen gaan (het clublied van SC Heerenveen??? WTF?). 

Zo’n mega platenbeurs is in feite een uren durende zelfbevrediging, waar de tantrische sex van Sting schril bij afsteekt. Na gedane zaken weer huiswaarts. Met zwarte vingers, een ontplofte stappenteller en een uitgewoonde beurs.

DJ 45Frank

Een gedachte over “Never enough

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s