What Are People For? – What Are People For?

Het wordt hier een beetje veel What Are People For?, want niet alleen het duo Anna McCarthy en Manuela Rzytki maakt muziek onder die naam, ook hun debuutplaat draagt die titel met daarop natuurlijk ook een titelsong. Maar bijt er even doorheen, want het loont de moeite. What Are People For?, de titelsong op What Are People For? van What Are People For? verdient de Groove In The Heart van dit decennium te worden. Fenomenale dancetrack waar we geen genoeg van krijgen: probeer maar stil te blijven staan als het thema na de brug weer invalt.

Voor ons komt het uit het niets. Uit Duitsland krijgen we via Morr Music en het label Alien Transistor een plaat te beluisteren van een duo dat bestaat uit een beeldend kunstenaar – Anna McCarthy – en producer/muzikant Manuela Rzytki. De twee dragen elk nummers aan op hun debuut. Dat staat vol experimentele avantgardistische muziek die blijk geeft van een goed gevoel voor melodie, vindingrijk componeren én de dansvloer. Wat resulteert is een plaat om door een ringetje te halen die soms doet denken aan het beste van ESG met een toef riot grrrl.

Titelsong What Are People For? is wel de uitbijter op dansgebied. Maar dan ook een nummer dat potentie heeft uit te groeien tot een club-klassieker. Het nummer Party Time komt nog een beetje in de buurt wat betreft het juiste opzwepende ritme. Voor het overige neigt What Are People For? naar theatrale muziek die je in de jaren tachtig in de kelders van West-Berlijn meende te moeten kunnen vinden. Maar stuk voor stuk zijn het songs die beklijven met een decadent hedonistisch sfeertje.

Ook live schijnt What Are People For? een belevenis te zijn, niet alleen door de intensiteit waarmee de muziek wordt gemaakt, maar vooral ook visueel met fascinerende uitdossing. Het maakt nieuwsgierig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s