Te verdrietig om naar een concert te gaan

De laatste maanden hebben we bij Rotown tientallen mailtjes gehad van mensen die hun geld terug wilden. Niet dat wij iets fout hadden gedaan, maar kennelijk is het tegenwoordig doodnormaal om ergens een kaartje voor te kopen en dan op de dag zelf te beslissen dat het je niet zo goed uitkomt. 

Een kleine greep uit de berichten:

  • Mijn lift naar Rotterdam gaat niet door, dus ik moet mijn geld terug. 
  • Ik was vergeten dat mijn vriendin jarig is en die houdt niet van concerten, zal ik mijn rekeningnummer even geven?
  • Ik voel me niet lekker, ik denk dat ik donderdag wel echt ziek ben, lijkt me beter dat jullie mijn kaartje vast terugnemen. 
  • Ik dacht dat de treinen gingen staken, dus nu heb ik al andere plannen voor vanavond gemaakt, waar kan ik mijn geld terug krijgen? 

Misschien is er de afgelopen jaren een verkeerd beeld ontstaan door het oneindige aantal tickets dat we hebben teruggenomen. En nog steeds geldt dat als er concerten worden verplaatst, of helemaal worden afgezegd, je van ons zonder meer je geld terugkrijgt (Laten we dat even collectief afkloppen, wij hebben ons portie eerlijk gezegd wel gehad). Maar in alle andere gevallen geldt net als voor 2020 dat toegangsbewijzen niet kunnen worden geretourneerd, of zoals dat officieel heet: ’Het bepaalde in artikel 6:230p sub e BW is van toepassing op toegangsbewijzen.’ 

Zélfs als je verkering net is uitgegaan en je te verdrietig bent om naar een concert te gaan.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s