Sang Froid – Sang Froid

Met het viertal nummers op de gelijknamige ep van Sang Froid worden terug in de tijd gekatapulteerd naar de duistere jaren-80. Het trio uit Nantes doet dit op authentieke wijze, zonder dat het een pastiche wordt van voorbeelden als Cocktail Twins en Sisters Of Mercy. 

Sang Froid, ofwel koud bloed, is duidelijk dol op new wave, cold wave en gothic rock en je kunt deze ep dan ook gerust als een tribute aan dit genre zien. En dat doet het trio niet onverdienstelijk. Het motto van de band is, getuige zijn bandcamp account, “performing the void.”  

Welnu, die leegte is terug te horen in openingsnummer Heavy Sleep Heavy Heart en krijgt een schitterend vervolg in Psalms Of The Great Void, waarin een onweerstaanbare gitaarlick wordt gecombineerd met onheilspellende synths en strakke drums en dito bas.  

Oversee And Kill haalt het tempo omlaag en deze gothic rocksong duurt, mede door de lange instrumentale outro mijns inziens te lang. Uitsmijter Death Came To Me ligt meer in het verlengde van de eerste twee nummers, al lijkt de leegte ook hier minder grimmig en mist het de pit van de nummers op de A-kant.  

Sang Froid bracht de ep in januari 2021 al eens digitaal uit in eigen beheer. Blijkbaar heeft het trio zich in de kijker gespeeld, want via Black Gods Records verschijnt het nu nogmaals. Deze keer zowel op compact disk als op vinyl en inclusief single Death Came To Her uit oktober van datzelfde jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s