De uitvinding van Lien

Mijn telefoon bliepte. Ik lag op bed en had eerder op de dag al een reeks probleem-berichten ontvangen, dus met tegenzin viste ik mijn telefoon onder mijn kussen vandaan. Ik zette me schrap voor verdwenen gitaren of ondergelopen kelders, maar het viel gelukkig alles mee; het was een appje van mijn vriendin Lien. 

Ze was in de Melkweg en had net een nieuwe spel verzonnen: Festival-Memory. Met bandshirts.

Daarna volgde een reeks foto’s van mensen die op willekeurige plekken in de zaal stonden met dezelfde shirts aan. Ze had er verrassend veel weten te vinden. 

‘Nu wachten tot ze zich omdraaien en dan gaan we raden welke setjes er ook alweer bij elkaar hoorden!’ appte ze er vrolijk achteraan. 

Ik vond het de beste variant op Levend Stratego ooit. 

Normaal ben ik niet te beroerd om goeie ideeën van anderen te jatten en ze te slijten als zelfbedacht. Maar ik hou te veel van Lien om dat zomaar te doen. Mocht je dus binnenkort een uitnodiging krijgen om Festival-Memory te komen spelen, weet je wie de echte uitvinder is.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s