Steve French – Dogs

Steve French, de band rond zanger/gitarist Cees Paris, maakt deel uit van de rijke Amsterdamse gitaarbandscene en past met een repertoire vol kleine kwestbare liedjes perfect in wat je verwacht van een Excelsior-uitgave. Dogs is een album met nummers die door Stephen Malkmus geschreven hadden kunnen worden. Sterke melodielijnen, creatief gearrangeerd en met de losse pols gespeeld. Gepolijst op z’n Excelsiors, dus het klinkt allemaal lekker en helder maar mag er gerust eens naast zitten wat betreft de zang of de stemming van de instrumenten. Aangenaam schurend, zeg maar.

Het album opent met melancholiek Absolute Beginnings dat vooral impact krijgt als naar het einde toe een mooie melodieuze wending wordt ingezet. Het ingehouden en trieste toontje is ineens weg bij Country Blues Dilenttante dat net iets meer uptempo is en stukken vrolijker uit de hoek komt, mede in de hand geholpen door een solo-gitaar met countrygeluidje en de gruizige slaggitaren die heel af en toe wat pit mogen toevoegen. Introspectief is Steve Frech dan ineens weer in titelnummer Dogs, waarin er de vraag wordt gesteld waar honden in auto’s eigenlijk aan denken. Heerlijk liedje met heldere tokkelende gitaarlijnen. Om de afwisseling nog wat groter te maken volgen er ook nog melig gruiziger garagewerk (Solid Days), prachtige zachte gevoelige liedjes (Letters From Mom), op z’n Feelies (Rain over the Sea) of ronduit speels en vindingrijk (Fruit Machines). Gewoonweg een aangename plaat voor liefhebbers van nonchalante gitaarpop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s