Sports Team – Gulp!

Twee jaar na het verschijnen van het debuutalbum van Sports Team, Deep Down Happy, verschijnt opvolger Gulp! Het zou moeilijk zijn om een tweede album uit te brengen na een succesvol debuut. Als dat zo is, dan is daar bij Sports Team weinig van te merken. Gulp! staat net als de voorganger bomvol energieke nummers, bestaande uit catchy riffs en vlotte beats. Goed nieuws zou je zeggen, maar schreef ik dit niet eerder over Sports Team? Jawel, letterlijk zelfs.  

Wanneer ik mijn recensie nalees, bekruipt me het gevoel dat ik vrijwel hetzelfde zou kunnen schrijven, behalve dat ik de namen van de nummers moet veranderen natuurlijk. Oh, en deze keer gaat het festivalseizoen wel door, dus dat moet ik ook even aanpassen. Sterker nog, Sports Team staat begin september op Into The Great Wide Open en grote kans dat ik ze daar toch even check, want er is niets mis met de muziek van de Londense alternatieve rockers. 

Toch heb ik gemengde gevoelens bij Gulp! Waren de nummers namelijk op het debuut verschenen en was dat uitgebracht als dubbelalbum, dan was er geen inconsistentie geweest. Kortom we krijgen wat we mogen verwachten. De singles zijn weer goed vertegenwoordigd en ook de nummers die ik voor het eerst hoor zijn zijn aanstekelijk en wennen snel. Neem Dig, Getting Better en slotnummer Light Industry, waarmee het album rustig wordt afgesloten. Het klinkt eigenlijk direct bekend. Het album is dan ook tijdloos, want de afgelopen twintig jaar zijn er plenty bands voorbij gekomen die vergelijkbare muziek maken. Fans van o.a. The Killers, The Hives, Arctic Monkeys en Franz Ferdinand zullen dit beamen.  

En dat brengt mij in een lastig parket, want wat ik vind ik nu anders aan Gulp! dan aan Deep Down Happy? Wat vind ik van de nieuwe Sports Team? Ik vrees dat ik mijn oordeel uitstel totdat ik de band rond podiumdier Alex Rice live heb gehoord, want gezeten achter mijn laptop kom ik er niet zo een-twee-drie uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s