Hallo Venray: ‘Zo zagen wij er 35 jaar geleden ook uit’

De releaseparty voor het nieuwste album van Hallo Venray Coffee and Cake kan zich geen passender locatie wensen dan Paard in Den Haag. De band bestaat 35 jaar, gaf er menig optreden en was er zelfs ooit huisband. Ondanks de druilerige zondagmiddagregen buiten en het feit dat de titel van het nieuwe album verwijst naar de kop koffie en plak cake na een begrafenis, heerst er juist een opgetogen stemming in het poppodium.

Tekst en foto’s: Judith Zandwijk

Het trio Henk Koorn (zang/gitaar), Peter Konings (basgitaar) en Henk Jonkers (drums) zijn al vroeg aanwezig in het poppodium voor een uitgebreide soundcheck. Ze hebben hun eigen geluidstechnicus Jasper de Boer en gastmuzikant Yannos Toskas meegenomen.

Tijdens de soundcheck worden de instrumenten, licht en geluid op elkaar afgestemd. Technici van Paard zorgen voor het ontwerp van de lichtshow en dat alles ook op het podium qua techniek soepel verloopt.

Er zijn zelfs Hallo Venray-koffiemokken te koop

Het thema Coffee and Cake is tot een de kleinste details doorgevoerd. Het grafisch ontwerp van Robert Muda van Hamel zie je natuurlijk op de hoezen en T-shirts, maar er zijn zelfs koffiemokken in deze lijn te koop in de merchandise stand.

De dochters en partner van Henk Koorn, de band lijkt wel een familiebedrijf, ontvangen vanavond de toegestroomde fans, collega’s, vrienden en familie met een feestelijke coffee- cocktail en een plakje cake.

De zes koppige band Fuzzy Teeth oefent in de Sahara Studio van Koorn en verzorgt het voorprogramma. Peter Konings ziet de jonge bandleden, die in jaren 70’ geïnspireerde look zijn gestyled, en glimlacht: „Zo zagen wij er 35 jaar geleden ook uit.”

In de kleedkamer nemen de heren nog wat details door en wordt er nog wat geschaafd aan de setlist.

Geheel in hun eigen stijl (lees: geen styling maar rockers die elkaar door en door kennen, en muzikaal opstuwen) speelt Hallo Venray integraal de happy sad songs van het album Coffee and Cake. Gelardeerd met de geestige opmerkingen van Henk Koorn. De set wordt met eerder werk aangevuld, onder meer Two Feet, Freaky, Big Catch en natuurlijk ontbreekt (I don’t like) Japanese Cars niet.

Hallo Venray begeeft zich richting podium. Even fysiek contact… vrienden onder elkaar.
Na afloop verdringen fans zich om een gesigneerd album te kopen

Lees ook de recensie over het nieuwe album van Hallo Venray >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s