Horace Andy – Midnight Scorchers

Turn up the bass, no time to waste‘! Horace Andy kennen velen van ons waarschijnlijk vooral als de ‘reggae-stem’ van Massive Attack. In de jaren zeventig scoorde hij al een mega hit met Skylarking en zette zo samen met anderen Jamaicaanse muziek op de kaart en droeg hij bij aan de groeiende populariteit van reggae.

Eerder dit jaar ontstond hernieuwde belangstelling voor de in 1951 in Kingston, Jamaica geboren zanger met het verschijnen van het album The Midnight Rocker, een verzameling samengesteld door niemand minder dan producer en dub-reaggae-professor Adrian Sherwood. Nu verschijnt een smakelijk toetje op dat album, Midnight Scorchers, met vernieuwde versies van eerder verschenen werk dat net niet goed paste binnen de eerder verschenen plaat, en nu een herkansing krijgt op prominent label On-U Sound. En dat is maar goed ook want het is een dik half uur genieten van vette dub. We horen in titelnummer Midnight Scorcher flarden van Safe From Harm van het Massive Attack-album album Blue Lines terug. Leuk, maar alle andere nummers zoals Dub Guidance bieden werkelijk ‘guidance‘ in de wereld van ware dub. De vette productie, prachtige blazerspartijen en relaxte ritmes maken het tot een heerlijk album.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s