Cari Cari – Welcome To Kookoo Island

Het duo Stephanie Widmer (zang, drums en didgeridoo) en Alexander Koeck (zang en gitaar) komt nota bene uit Oostenrijk maar gedraagt zich als pan Europees burger door in Londen, Madrid en Hamburg rond te hangen en er te bouwen aan hun imperium waarin ze op geheel kunstzinnige manier alles zelf maken. En ze maken getuige hun nieuwe plaat Welcome To Kookoo Island heel erg graag plezier. Moppentrommels zijn het.

Welcome To Kookoo Island is een verzameling van elf vrolijke popliedjes die ons gek genoeg in de verte aan de grappen en grollen van Datarock doen denken, al zijn die elektronischer en meer op het dol dwaas dansen gericht. Maar het tongue in cheek gehalte is vergelijkbaar. Cari Cari zegt altijd dat het hun ambitie is om een keer in een soundtrack van een Quentin Tarantino-film terecht te komen, en dat geeft een goede indruk waar je aan moet denken bij deze muziek: camp met een knipoog. Het is bij vlagen een beetje rootsy, een beetje sixties, een vleug psychedelica en surf (luister maar naar het titelnummer). Het heeft allemaal een beetje een cinematografisch sausje.

Al met al een grappige popplaat met een paar leuke liedjes voor op de koptelefoon in de trein zoals No Proper Life, zacht wiegend Around The Bend, dwaas rockend Bubu Fire en opener Jelly Jelly. En ronduit gierend van de lach luisteren we steeds weer – omdat we net te laat zijn de plaat uit te zetten – naar melodramatisch afsluiter Departure From Kookoo Island: geslaagde grap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s