DC Gore – All These Things

Need You Tonight start met een simpele melodielijn, gezongen over een simpele begeleiding met een shakertje en electronisch gebubbel. Langzaam vouwt het nummer open en neemt de intensiteit toe. Tot DC Gore gepassioneerd zingt ‘But I need you tonight, I know you’re not looking for love again, you treated me like we were only friends, but I need you tonight..‘ en zijn schreeuw om liefde eindigt in een scheurende gitaarsolo met weer die simpele melodielijn.

DC Gore heeft er even over gedaan om de draad weer op te pakken na het uiteen vallen van het trio Little Cub, een band uit Zuid-Londen die in 2017 met het ondergewaardeerd album Still Life indruk maakte. Zijn eerste solo-album klinkt als een logisch vervolg op dat album vol softe maar geniale synth pop liedjes. DC Gore zet alleen nadrukkelijk een stap richting lichtvoetige synthpop in de stijl van Pet Shop Boys, vermengd met invloeden van klassieke house. Nog altijd paart Gore dat aan een vermogen om mooie liedjes te maken met goudgerande melodielijnen zoals in Need You Tonight: het is alsof Prefab Sprout en Hot Chip samen een album hebben gemaakt. Het klinkt als een klok, vol warme synths, rijk gearrangeerd, mooi passend bij zijn warmbloedige stem.

All These Things is een fijn album om naar te luisteren, met een enkele track als California dat met huppelende ritmes uiterst geschikt is voor de dansvloer. Naast over-the-top hartverscheurende liefdesliedjes pakt Gore ook uit met stevige politieke boodschappen, zoals we intussen wel gewend zijn van Britse artiesten die hun onvrede over post-Brexit periode gieten in venijnige teksten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s