Beabadoobee – Beatopia

Dit is de rap rond streamingster Beabadoobee: toen Bea Laus nog een klein meisje was, verzon ze een wereld waarin alles ging zoals zij dat graag zou zien. Ze tekende het op een vel papier, dat werd ontdekt door een onderwijzer. Die stak er de draak mee. Gebroken creatieve kinderziel als resultaat. En daar hebben wij dan nu het tweede album van Beabadoobee aan te danken: geheel gewijd aan die fantasiewereld uit haar kindertijd die ze Beatopia doopte.

Bea Laus heeft nog steeds een kinder-stem. Grappig is dat ze een mega-ster lijkt, maar ook flirt met het alternatieve, getuige haar liedje I Wish I Was Stephen Malkmus. Ze schrijft pakkende popsongs die op Beatopia in een modern arrangement met af en toe nog een rauw gitaarrandje aan ons worden voorgeschoteld. En het resultaat mag er af en toe best zijn, See You Soon bijvoorbeeld, daar zie je je als puber ook weer gewoon een vakantieliefde mee ontwikkelen. Haar tweede plaat getuigt weliswaar minder van haar fascinatie voor de andere zijde. Het klinkt nu commercieel genoeg om heel veel kinderzielen te raken, schatten we zo in. Met die streams komt het wel weer goed. En in de auto is het op zeker beter te pruimen dan een boel andere op de jeugd gerichte bagger. Dus beste ouders-op-reis, doe er je voordeel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s