Regressive Left – The Wrong Side Of History ep

Titelnummer van de debuut-ep The Wrong Side Of History van Brits Regressive Left is natuurlijk een kopie van LCD Soundsystems Losing My Edge. Zelfs in de buigingen van de stem is het alsof zanger Simon Tyrie zijn best doet om niet te verbloemen waar de inspiratie vandaan komt. Als dat dan zo’n lekkere danskraker oplevert als het Britse trio uit Luton nu doet, vergeven we het ze graag.

Tyrie zingt en drukt toetsen, Georgia Hardy zorgt voor de beats en Will Crosby speelt gitaar. De drie zijn weer een nieuwe loot aan de rijke indieboom in Engeland. Misschien dat het titelnummer je wenkbrauwen nog doet fronsen en afvragen of dit nu wel de aandacht waard is, maar de drie andere liedjes op de ep laten zien dat ook andere invloeden een rol spelen en dat de drie daar proberen een eigen draai aan te geven. In Bad Faith horen we nog zo’n sterke DFA-act terug: The Rapture. En dankzij de grappige syth-geluidjes in No More Fun moeten we wel denken aan Devo.

The Wrong Side Of History is al met al een leuke ep met lekker dansbare liedjes met politiek geladen teksten van een Engelse band die nog moet bewijzen of het wat gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s