Alessandro Incorvaia – It Emerged To Hold Me 

It Emerged To Hold Me van Alessandro Incorvaia verdient allen om het artwork al aandacht. De cd is genummerd, ik heb 27/50 toegezonden gekregen. Dit is met de hand op zowel het schijfje als het hoesje geschreven. Het hoesje lijkt overigens ook handmatig gemaakt en is van dun karton in de kleur van, nou ja, karton waarop aan de voorzijde de albumcover (wit-op-zwart) is geplakt en aan de binnenkant is de achterkant van de hoes ingeplakt met informatie over de plaat. Het hoesje komt vervolgens in een envelop van dezelfde kleur, met aan de voorzijde de albumcover (zwart-op-wit). Ook de envelop is genummerd: 27/50. 

Always been there  
And now it holds me, completely 
From one side to the other, from one side to the other 
Live them again and close them 
Solace 
A part of me and I’ll take care of 

De zes regels aan de binnenzijde van het hoesje lezen als een gedicht, maar het zijn de titels van de zonder uitzondering instrumentale nummers van It Emerged To Hold Me. Incoravai schreef ze tussen  tussen januari en maart 2021. Hij zat toen midden in een depressieve periode met burn-out. Het is dus niet verwonderlijk dat de ambient soundscapes niet per se vrolijk zijn. Dat neemt niet weg dat de muziek wel rustgevend is – al kan het ook zwaar overkomen – zonder dat je er actief naar hoeft te luisteren. 

Voilà, de makke van dit album. Elk nummer is opgebouwd rond lagen synths, gitaren, keyboards en samples die vervagen en in elkaar overgaan om ijle en dromerige momenten van zwevende kalmte te creëren waaruit langzaam stormen en zwaarte voortkomen. Er gebeurt dus weinig, al is het daardoor voor de liefhebber mogelijk wel geschikt voor meditatie.  

It Emerged To Hold Me verschijnt op Shimmering Moods, een onafhankelijk boutique ambient label gevestigd in Amsterdam. Als ondertitel voert het label ‘Soundscaping’ en dat is in dit geval de spijker op de kop. Daarnaast wordt elke limited release met de hand gemaakt, op maat gemaakt en liefdevol verpakt, zoals ik in het begin al opmerkte en daarmee is het album een prachtig vormgegeven kleinood. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s