No Metal In This Battle – Disco Dans Ta Cave ep

No Metal In This Battle is een kwartet uit Luxemburg dat math-rock combineert met afro- en jazz-rock uit de zeventiger jaren. De veertigers hebben slechts één album op hun naam staan en liefhebbers van Khruangbin moeten zeker eens naar (het titelnummer) Paprika luisteren, maar daar gaat het nu niet om.  

Beide nummers op Disco Dans Ta Cave zijn een goed voorbeeld van de drive van de band en hun zoektocht naar de perfecte groove. Het titelnummer is met een dikke vier minuten een slimme mix van disco en 70’s rock die zomaar een spaghetti-western of Tarantino-film zou kunnen opleuken. Fano is met een kleine negen minuten echter nog interessanter, want worden we hier nu getimewarped naar eem Nigeriaanse underground bar waar naast 70’s funk ook 60’s psychedelic rock hoogtij viert op de playlist van de plaatselijke dj?  

No Metal In This Battle is in topvorm en kan wat ons betreft zo de weiden van het Europese festivalcircuit bestormen. Daar denken ze bij BBC6 niet anders over en dat zegt genoeg. Nu alleen nog een nieuw album om te promoten, maar daarover geeft de band nog geen uitsluitsel, dus zit er niets anders op dan de Luxemburgers deze zomer in de gaten te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s