Kitch – New Strife Lands

De Franse band Kitch schiet alle kanten uit op hun onrustige album New Strife Lands. Het opent heel stil en ingehouden met in de hoofdrol een kwetsbare stem, alsof je een intro hoort van Portishead. Maar het duurt niet lang of het kwartet trekt alle registers open in een reeks experimentele tracks die een enkele keer zelfs op een positieve manier aan de beste momenten van Suuns doet denken (luister maar naar Charismatic), dan weer verrast met een dansbare crossover-track (Trippy) waar de Urban Dance Squad zich niet voor hoeft te schamen, maar die pas na een minuut losbarst na een raar lang heel stil intro. Om vervolgens weer heel stil rond een vrouwelijk klinkende stem in Could Be op basis van een akoestische gitaar bij het kampvuur plaats te nemen. Tegen het einde van het album raken de vier Fransen (waarvan er drie afwisselend de bas spelen) de agressieve energie van meer op metal geschoeide cross-over als Rage Against The Machine met Absent Again en Mac II. Met tussen de 17 tracks af en toe eigenaardige geluidsexperimenten.

Knotsgekke trip met een paar mooie momenten, ook voor wie houdt van het steviger werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s