The times they are a-changin’

‘FvD zal ophef zijn, of zal niet zijn.’ Dixit Thierry B. Vervang ‘FvD’ door VI/Johan Derksen en we zijn er. Ophef als verdienmodel en daarom gaan Derksen c.s. van relletje naar rel en zit tenminste een deel van de kijkbuiskinderen handenwringend voor de buis te wachten op een volgende ‘anekdote’.  Bij kritiek wordt in de slachtofferrol gedoken, om te orakelen over vertrutting, de woke- en cancelcultuur, linkse deugmensen enzovoorts. Goed, Derksen betuigde vooraf spijt en schaamte over het kaarsenverhaal. Hoe oprecht een en ander was, is de vraag, gezien de gretigheid en lacherigheid waarmee het verhaal werd opgedist. Dat de Snor en passant hypocrisie blootlegde, zoals links en rechts wordt beweerd, is eerder bijvangst dan hoofdzaak. Na in nauwe schoentjes verzeild te zijn geraakt, zwakte Johan het verhaal een dag later af, in een juridisch woordspelletje, want ‘er in stoppen’ is wat anders dan ‘tussen de benen stoppen’. Hoe dan ook stak er een shit- en mediastorm op, waarbij niemand zich onbetuigd liet.

Zoals bekend en naar eigen zeggen doet Derksen zijn mediaoptredens voor het geld. De tv- en voetbalwereld zal ‘m verder aan zijn harige reet roesten, zijn ware liefde is de muziek. Theater- en radioshows, een graag geziene gast in platenzaken in den lande en beschikkend over een muziekcollectie en parate kennis waar menige muziekliefhebber alleen maar van kan dromen. Verleggen we de focus even naar de muziekwereld, dan kun je niet met droge ogen beweren dat de rock & roll en andere muzikale genres nou zo vrouwvriendelijk zijn. Een kleine blik in de achteruitkijkspiegel volstaat om te zien dat misogynie, machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag sinds jaar en dag schering en inslag zijn, en dan laten we Ali B, Marco B. en Jeroen R. maar even buiten beschouwing. Een paar voorbeelden uit het verleden, gekoppeld aan wat een fictief Derksen-verweer zou kunnen zijn.

Jerry Lee Lewis die met zijn 13-jarig nichtje Myra Gale Brown trouwt? ‘Ze ziet er uit als 14, hoor!’

Chuck Berry die camera’s in de damestoiletten hangt om vrouwen te bespieden? Vrij naar Basil Fawlty: ‘Just checking the walls!’

Ike Turner die zijn vrouw Tina bont en blauw slaat? ‘Ze viel tegen mijn vuist, edelachtbare. En dat wel twintig keer.’

Marilyn Manson die meerdere vrouwen kortstondig opsluit in een geluidsdichte ruimte genaamd Stoutemeidenkamer? ‘Je wordt toch ook gek van dat geschreeuw?’

R&B-zanger R. Kelly die mensenhandel, ontvoering, afpersing en seksueel misbruik op z’n kerfstok heeft? ‘Je mag ook niks meer.’

En nee, hier spreekt geen heilige. Wel de vader van een dochter die het non-argument ‘maar de ‘vrouwtjes’ zijn ook niet allemaal zo onschuldig’ niet meer kan horen.  Wie anno 2022 nog denkt als een bronstige baviaan tekeer te kunnen gaan en daar prat op te gaan voelt inderdaad de tijdgeest niet aan. Oftewel: dan ben je een dinosaurus die nog niet beseft dat er een meteoriet is ingeslagen. The times they are a-changin’.

DJ 45Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s