Eefje de Visser – Blauwe Regen ep

Wisteria, oftewel Blauwe regen, is een woekerplant. Er zijn mensen die de overdadige bloei mooi vinden, maar wee je gebeente als je besluit ‘m liever kwijt dan rijk te zijn in je tuin, dan blijkt ‘ie onuitroeibaar.

Geen idee of Eefje de Visser – de grande dame van de Nederlandse electro – deze titel heeft gekozen voor haar nieuwe ep met het oog op de kenmerken van de plant. Misschien heeft het helemaal niets met de plant te maken. Feit is dat De Visser op deze ep drie nieuwe liedjes brengt die voortborduren op wat zij al deed. Met de succesformule: impressionistische Nederlandstalige teksten, dromerige electro, doffe beat er achter.

Luister maar naar single Startschot. Geschreven tijdens de lockdown, meldt De Visser: ‘Startschot is een hoopvolle track over langdurige liefde, een ode aan het menselijk instinct en vruchtbaarheid‘. Waarvan acte.

Voor fans is leuk dat de ep wordt opgesierd met een remix van die andere grootmacht in de Nederlandse electro, Weval van het nummer De Parade, afkomstig van het meest recente album van De Visser Bitterzoet. Van datzelfde album komt Zwarte Zon en dat wordt voor de ep onder handen genomen door niemand minder dan Jo Goddard. De betrokkenheid van de analoge synth-professor van Hot Chip mag gezien worden als een bevestiging van de internationale status van Eefje de Visser. Hij maakt er een dampende dance-track van.

Maar dat is het dan ook. Een ep die fans graag zullen aanschaffen en ze geeft wat ze verwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s