MuziScene Backstage – Douglas Dare & Merryn Jeann in Ekko

Fotografe Judith Zandwijk volgt Douglas Dare en Merryn Jeann terwijl zij zich voorbereiden op hun concert in het sympathieke Utrechtse podium Ekko. Door haar lens gunnen we je een blik achter de coulissen en maak je op een bijzondere manier kennis met de artiesten.

Tekst en fotografie: Judith Zandwijk

Ekko Utrecht ontvangt haar artiesten in de zogenoemde achterkamer: een ruime kamer recht boven de concertzaal. Zij heten hun gasten een warm welkom, de koelkast is goed gevuld en is er voldoende vers fruit, chips en lekkers. Na de soundcheck en een maaltijd strijkt Douglas Dare zijn outfit en speelt Merryn Jeann op haar gitaar. Zachtjes zingt ze voor zich uit en schrijft reminders voor de set, die over een half uurtje zal aanvangen, op haar hand.

Terwijl Dare en zijn manager de reisplannen voor de volgende dag doorspreken, pakt hij zijn make-up-spullen. Hij vertelt dat hij nu slechts een minimale maquillage toepast, zeker in vergelijking met wanneer hij zich transformeert tot drag.

Via de spiegel van de geïmproviseerde kaptafel spreken we over zijn grote waardering voor Nikkie Tutorials. Dare blijkt volledig op de hoogte van haar gedwongen coming out als transgender, overval en YouTube-kanaal.

Niet alleen op het podium maar ook backstage blijken de twee artiesten elkaar goed aan te vullen: Dare leent Jeann zijn oogpotloodje en zij rijgt Dare in zijn kostuum. Dat zijn ze klaar voor het optreden waar ze beide relaxt voor zijn en zin in hebben.

MuziScene Backstage – Voorafgaand aan een concert gebeurt er backstage van alles en nog wat. De concertzaal ontvangt de muzikant(en) – vaak met hun manager, soms met hun eigen geluid- en of lichtmensen en eventueel andere gasten – en zorgt dat het hen aan niets ontbreekt zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op het optreden. MuziScene kijkt mee achter de schermen en laat zien hoe zij zich voorbereiden, soundchecken, ontspannen, opwarmen en stylen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s