Unik Ubik – I’m not Feng Shui

De jazzy alt-sax die je hoort op de achtergrond in combinatie met de slepende baslijnen in This Is The Day doen even denken aan Morphine. Maar de Belgisch-Franse formatie Unik Ubik heeft op hun nieuwe plaat I’m not Feng Shui toch nog het meest weg van De Kift die speed heeft genomen en heel veel punkrock heeft geluisterd.

Laat je niet verwarren door de opener van het album: Dan-jun is een track waar de Balkan-invloeden er wel erg dik bovenop liggen. Dat is direct over als je arriveert bij de tweede track Rolled In Flour. Hier hoor je meer invloeden van punkrock als Mission Of Burma. Tussen die grenzen beweegt I’m not Feng Shui zich grotendeels. Het is altijd gejaagd, het is altijd intens – voor de jongeren onder ons: denk Black Midi maar dan iets minder mathrock – en de blaasinstrumenten voegen af en toe een Balkan-feel toe. De teksten hebben een hoog Kamagurka-gehalte: Unik Ubik houdt zo te horen van een dosis absurditeit in muziek en taal en dat zie je bijvoorbeeld in een songtitel als Tracktors And Cows Down To St. James Infirmary, of wat dacht je van Meszmerize & Vanish? Nota bene: de plaat wordt uitgebracht op het label Humpty Dumpty Records.

Voor Nederlandse luisteraars een aardig detail en wellicht een nadere aanbeveling in deze plaat te checken: G.W. Sok van The Ex doet mee in het nummer This Is The Day.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s