Ford’s Fuzz Inferno – The Book Of Fuzz (Selected Verses Part 1)

Het plakkertje ‘nieuwe platen’ past hier eigenlijk niet meer want The Book Of Fuzz is al even uit, maar een punkduo dat het geloof in fuzz belijdt verdient uiteraard aandacht. Dat belijden doen Hans F. Ford en Patrick Delabie op een album dat 11 nummers telt die er in koud 17 minuten uit worden geperst. Je kunt de zweetlucht in het oefenhok bijna ruiken.

Het is onmogelijk om niet te grinniken bij al die verwijzingen naar fuzz die de jongens uit Kekerdom en Wernhout in het hoesje van hun cd hebben weten te verwerken. ‘Thou shalt never underestimate the power of fuzz‘ is de kreet die onder de cd-houder vandaan komt. Eerder verschenen ep’s dragen titels als ‘Fuzz the universe!‘ of – klimaatontkenners zijn gewaarschuwd – ‘Deniers of fuzz will be executed‘.

The Book Of Fuzz blijkt te bestaan uit een verzameling liedjes die eerder op ep’s zijn uitgebracht. Op 7″ singles, waarbij er soms wel vijf tracks op één plaatje pasten: waarde voor je geld! De 11 liedjes op The Book Of Fuzz zijn bijna allemaal razendsnel en, je raadt het al, behoorlijk fuzzy, maar god zij dank niet overdreven. Punkrock zoals het hoort. Korte puntige liedjes met samenzang die de gruizige ondergrond van sterk overstuurde gitaren en ronkende drums toch een melodieus karakter weten mee te geven. Dat is ook wel nodig want de productie klinkt verder wat ‘plat’. Daarentegen mag worden gezegd: de liedjes zitten goed in elkaar, zijn pakkend en kun je al snel meebrullen. De plaat sluit af met My Reality, een niet eerder uitgebrachte track die in sfeer afwijkt, dreigend klinkt en daarmee een van de sterkere nummer op The Book Of Fuzz.

Er zijn heel wat gezelschappen op de wereld die het een of andere geloof of overtuiging aanhangen. Maar zover wij weten nog niet een die op deze wijze is gewijd aan fuzz. Hoog tijd voor Ford’s Fuzz Inferno om daar serieus werk van te maken, en de begroeting kan dan natuurlijk alleen maar worden: ‘may the fuzz be with you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s