The Poison Arrows – War Regards

The Poison Arrows komen uit Chicago, en dat kan je horen. Alsof de stijl van produceren van Steve Albini daar in de lucht hangt. The Poison Arrows horen thuis is de alternatieve rockrichting die kiest voor een eerlijk geluid, niet te veel overdubs, snel opgenomen, bol staand van de energie en intentie. Ook op hun vierde album houdt deze band zich aan dit paradigma. Uitgebreid beschrijft de band in een perstoelichting hoeveel tijd ze hebben genomen om alles op te nemen: de negen tracks en bijna alle zangpartijen 3 dagen; mix 2 dagen; master 1 dag. Het is alsof de band getuigenis wil afleggen trouw te zijn aan de uitgangspunten.

En War Regards – een titel die trouwens is ontstaan door het ondertekenen van briefjes met niet ‘warm regards’, maar ‘war regards’ en daarmee wel pijnlijk aansluit bij de sfeer in dit tijdsgewricht – levert wat het belooft. Vierkante direct klinkende rock, met knorrende bas, gruizige gitaren en zang vanuit de strot. Oorverdovend. Geen simpele toegankelijke tracks, maar je moet er even wat moeite voor doen voor de intensiteit vol tot je doordringt en de air gitaar er vanzelf bij komt. Minder snel dan Metz, met met dezelfde intensiteit en geladenheid. Luister maar naar We Are Collateral, een titel die aan de fantasie niets overlaat. Met daarin een rol voor rapper Sterling Hayes van SaveMoney. Ronduit indrukwekkend.

War Regards is een messcherp album uit de school van The Jesus Lizard, Girls Against Boys of onvolprezen Black Helicopter. Met mooi stevig bas- en gitaarwerk en negen tracks die voldoende afwisseling brengen zodat je aandacht geen moment verslapt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s