Boulevards – Electric Cowboy: Born In Carolina Mud

Het nieuwe album van Jamil Rashad alias Boulevards staat weer bol van de funk en soul. En zoals het tegenwoordig hoort in dit genre, is het verpakt in een sausje zodat het een tikkie retro klinkt. Dat doet de vet groovende muziek van Rashad niet enkel goed omdat er nogal stevig met een reverb is gesmeerd zodat het klinkt alsof alles is opgenomen in een flinke grote hal; je moet maar net van die sound houden.

Aan Electric Cowboy: Born In Carolina Mud werken de nodige grote namen mee. De plaat is gecoproduceerd door Blake Rhein (Durand Jones & the Indications) en Colin Croom (Twin Peaks). Verder kom je op het 12 tracks tellende album namen tegen als Adrian Quesada van de Black Pumas, Nikki Lane en Macie Stewart. 

Aan de kwaliteit van de medewerkers ligt het dus zeker niet. Aan het ferm kloppende soul- en funkhart van Boulevards evenmin. De plaat staat bol van vet funkende tracks zoals Better Of Dead en How Do Ya Feel. Op andere momenten voel je vooral de soul doorklinken, zoals in Where Is Da Luv en Surprise. Maar Rashad heeft de ambitie meer te zijn dan een funk- en soulartiest. Zijn helden zijn naast helden uit die genres ook Bad Brains, Gang of Four, Television en The Cramps. Dat hoor je dan in een enkele track terug zoals Modern Man.

Al met al een aardig album voor liefhebbers van hedendaagse soul en funk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s