Bad Penny – Glitter Guitar

Dat het Facebook-adres van het Amsterdamse trio Bad Penny @ragguuuuh is, zegt de goede verstaander genoeg. Ze hebben hun nieuwe ep Glitter Guitar opgenomen in Patronaat. Een goede manier om gesloten zalen toch nuttig te gebruiken, denken we dan. Vier liedjes waar de spetters vanaf vliegen. Het zit allemaal ergens tussen recht-toe-recht-aan punk en grunge in, vooral dankzij de goor gruizige gitaren die vooral power chords rammen, beukende drums en de zangstem die de hoge tonen net niet weet te raken maar dat past er zo lekker in. Veel ruimte voor bedachte nuances is er niet. Gelukkig.

Leuke ep dus, uitgegeven door Geertruida. Met als topnummer K.Y.S. dat net iets geraffineerder in elkaar steekt dan de andere songs en in de verre verte iets weg heeft van Colleen Green, een naam die de band ook zelf graag laat vallen bij het beschrijven van hun werk. Maar ook het ingehouden – nu even niet @ragguuuuh – So Pretty mag er dankzij het fijne zanglijntje zeker zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s