De multi-inzetbare speech

Left of the Dial is genomineerd voor een prijs. En niet de minste: een Rotterdam Music Award in de categorie Beste Festival. Als je er nog nooit van hebt gehoord, heb je zitten slapen, want het is een prijs die qua gewichtigheid in de buurt komt van de Nobelprijs, met de allure van de Oscars en de hipheid van de MTV Awards. Maar dan voor de festivals. Nou ja, niet voor alle festivals, alleen voor Rotterdamse festivals. 

Lekker makkelijk, hoor ik je denken, er waren dit jaar amper festivals, zo kan ik ook wel een award winnen. Dat dacht ik eerlijk gezegd ook toen ik vorige week de mail met het grote nieuws binnenkreeg, dus ik ben meteen aan een dankwoord begonnen. We hebben vaker prijzen gewonnen en elke keer stond ik als een idioot te hakkelen, het leek me mooi om dit nu een keer professioneel af te handelen. Met een coherent verhaal waarin iedereen keurig wordt bedankt, een grapje, een traan, maar wel kort en bondig zodat ‘t geen moment gaat vervelen. Kortom: de perfecte speech. Dat bleek nog best moeilijk, dus na een paar zinnen ben ik maar weer wat anders gaan doen in de hoop dat de inspiratie later nog zou komen. 

Gisterochtend werden de nominaties officieel bekend gemaakt en zagen we voor het eerst op welke festivals het publiek nog meer kan stemmen: Metropolis Online, het Helderheidsfestival, de Popronde Rotterdam en het Songfestival met 183 miljoen kijkers.  

We maken dus geen schijn van kans. 

Die speech ga ik niet meer afmaken, maar voor het geval ze het heel druk hebben bij het Songfestival, wil ik ze wel vast een beetje op weg helpen. Ik hoefde eigenlijk alleen maar ‘minimale middelen’ te vervangen door ‘miljoenenbudget’: 

Bedankt, wat een eer, ongelooflijk. Begin dit jaar was het nog onzeker of we iets konden doen, maar het is ons in deze rare tijd toch maar mooi gelukt om met een miljoenenbudget iets geweldigs neer te zetten. Dat we daar nu waardering voor krijgen via deze prijs doet ons heel erg goed, maar we hadden het niet zonder jullie kunnen doen. En met jullie bedoel ik de artiesten, de gemeente Rotterdam, de bezoekers… en vooral alle medewerkers. Jullie inzet, flexibiliteit en vastberadenheid om het festival tot een goed einde te brengen, zijn ongeëvenaard en deze prijs is vooral voor jullie. 

Verder was ik nog niet gekomen, maar ik bedenk me nu op de valreep nog een goeie laatste zin: Als blijk van diep respect voor onze medegenomineerden, hebben we voor elke organisatie vijf kratjes bier en een fles Sambuca meegenomen.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s