Pess – You Can Make Hamburger Yourself

Laat je geen zand in de ogen strooien als je gaat luisteren naar You Can Make Hamburger Yourself. Zet het plaatje van Japans duo Pess op en je denkt weer een nieuwe loot aan de rijke boom wilde psych-punk uit die contreien a la Otoboke Beaver of Tricot. De smakelijke en prettig chaotische openingstrack en titelnummer You Can Make Hamburger Yourself valt zeker in die categorie. De gitaren gieren fel, de drums beuken als van het onlangs helaas opgedoekte Decibelles uit Frankrijk. Maar voor het overige kom je op het zeven liedjes tellende album kom je dan toch wat bedrogen uit.

Pess is een duo. Mitsuomi en Haruka leerden elkaar toevallig online kennen via een gemeenschappelijke voorkeur voor een Japanse cultband uit de jaren negentig. Ze zijn vanaf 2019 samen muziek gaan maken, nog steeds op afstand. En dat kwam dus mooi uit toen na hun kennismaking de pandemie uitbrak. Heeft Pess geen last van gehad. Het duo heeft elkaar maar een enkele keer fysiek ontmoet.

You Can Make Hamburger Yourself is dus zo’n modern op-afstand product, maar dat hoor je er niet vanaf. Dat ze elkaar maar net kennen komt misschien wel tot uiting in de brede range van stijlen op het album. Het titelnummer is licht gestoorde punkrock, en het nummer Roller Coaster komt daar nog een beetje bij in de buurt, maar voor het overige domineren synthpop-achtige liedjes met als commercieel hoogte- of zo je wil dieptepunt gelikt Wind Of June.

Rest de vraag wat Japanse muzikanten met hamburgers hebben. Wist je dat er ooit al een Japanse act was die Hamburgirl Z. heette die enkel over hamburgers zong?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s