The Reytons – Kids Off The Estate

The Reytons is een typische Britse poppunkband uit de Scruff of the neck-stal. Dat staat dus voor springerige energie punkrock met anthem-achtige refreinen die het goed doen om mee te brullen in de pub.

Na twee ep’s ligt er nu een volwaardig album waar hun succes singles weer in opgenomen zijn. De jongens komen uit Rotherham, bij Sheffield. Het viertal leerden elkaar kennen in hun geboortestad, vonden elkaar in een liefde voor voetbal en met elkaar een beetje jammen. Dat groeide toch uit tot een hechte band die live intussen naar verluidt een goede reputatie heeft opgebouwd en in de eigen regio zalen uitverkoopt. Tijd voor een vervolgstap dus en daar moet dit album bij gaan helpen. Dat zal lukken, want op de plaat is geen verkeerde noot te ontdekken. Het gaspedaal is voortdurend stevig ingedrukt, de zang is even bijtend als Arctic Monkeys, de haakse energieke hooks al even pakkend, de energie en inzet vergelijkbaar. Niks vernieuwends, niks van eeuwigheidswaarde, maar gewoon 14 liedjes die allemaal gemaakt zijn om je keuken op stelten te zetten.

De band komt in het voorjaar van 2022 naar Nederland en speelt 23 maart in Rotown.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s