Loupe – Older

Loupe is een nieuwe band, en ook weer niet. Drie van de bandleden zaten namelijk samen ook in Dakota. Toen die band ter ziele ging door het vertrek van de zangeres bleven de overgebleven leden gewoon met elkaar spelen. Toen het weer begon te kriebelen om een doorstart te maken, hebben ze een advertentie gezet en daar reageerde Julia Korthouwer op. Met Older, een ep met vier nummers, realiseren de dames hun eerste wapenfeit.  

De stijl op Older laat zich het beste omschrijven als dromerige indie rock. Het is melancholische popmuziek met een prettig ritme, een kop en een staart. Net als de Korthouwer hebben gitarist Jasmine van der Waals, bassist Lana Kooper en drummer Annemarie van den Born aan het conservatorium gestudeerd. Ik weet niet of het de gedeelde achtergrond is, maar de dames hebben elkaar in Loupe duidelijk gevonden.  

Older opent met Leave Me There. Behalve het openingsnummer is dat ook de eerste single. De boodschap is dat je ondanks de chaos om je heen best even een pauze mag inlassen. Ga lekker in het hoge gras liggen en laat de wereld vooral de wereld. Ik krijg er meteen zin in wanneer ik dit nummer, dat enigszins een folk-inslag heeft, beluister. Het wordt gevolgd door de tweede single Fair Enough, dat geheel in het verlengde lijkt te liggen qua sound, hoewel het tegelijkertijd een stuk steviger klinkt. Het zal de repeterende riff zijn, die overigens ook enigszins hypnotiserend werkt.  

I Don’t Wanna End heeft dat ook, maar is net weer wat meer uptempo. Bij slotnummer Older gaat het gas er dan weer af, maar dat mag de pret niet drukken. Net als de nummers een kop en een staart hebben, zo heeft deze ep dat ook, want het dromerige van de openingstrack is weer terug en de dames nemen op Older uitgebreid de tijd voor de opbouw en het verhaal dat ze willen vertellen. 

Loupe heeft onderdak gevonden bij Excelsior Recordings en dat bevalt blijkbaar goed, want naar verluidt is er al een tweede ep in de maak, dus met een beetje mazzel kunnen we daar begin volgend jaar al van genieten. Wie niet tot dan kan wachten, doet er goed aan om de dames te gaan zien tijdens een van de optredens voor de Popronde, want daar gaan vast ook nieuwe nummers worden gespeeld. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s