Ramkot – What Exactly Are You Looking For

Ramkot. Die naam is goed gekozen natuurlijk, voor een band uit Gent die zich presenteert als makers van ‘ramrock’. Toch horen we op de nieuwe ep van de Belgen in de vijf stampende liedjes meer kleuren dan enkel ‘rammen’. Ja, het trio gevormd door de broers Tim en Tom Leyman en ‘brother from another mother‘ Hannes Cuyvers schuurt nog steeds aan tegen hun inspiratiebronnen waarbij prominent Queens of the Stone Age wordt genoemd. Ramkot jongleert met een heel scala aan rockstijlen – het heeft kenmerken van onder andere cross-over, Rammstein-beukwerk, techno, mathrock en stuiterende electrorock – en maakt daar een eigen mix van. En met name met de elektronica op deze ep zit er nu ook een vettere vleug Soulwax in. Het meest geslaagd pakt dat uit in openingsnummer Am I Alright Now waarin zelfs een boterzacht brugje mag voorkomen dat de dynamiek en energie alleen maar benadrukt. En hoor dat bijna poppy refreintje toch eens, dat je wel rechtstreeks de storm in leidt. Door de mix van elementen worden de hoekige hooks waar de nummers bol van staan ineens toch een tikkie zachter. Combineer dat met de refreintjes met smakelijke samenzang – neem nou Fever – en uit het ramkot komt ineens stevige rock met heel toegankelijke kenmerken. Op momenten bijna dansbaar. Af en toe even het gas eraf. Heel aangenaam.

Een gedachte over “Ramkot – What Exactly Are You Looking For

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s