Guided By Voices – It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

Een nieuwe maand, een nieuwe Guided By Voices! Je zou wel eens een weekje mee willen lopen met Robert Pollard. Want hoe doet hij dat, qua time management. Je moet die liedjes toch ook nog bedenken, of is het bedenken en opnemen nu in een workflow geïntegreerd? Dan mag hij wel cursussen gaan geven, is vast ook geld mee te verdienen.

Hoe dan ook, de titel van de nieuwe 15 tracks tellende plaat van Guided By Voices suggereert dat je je afvraagt of het ze wel zijn als je er naar luistert. Nou, dat is natuurlijk niet zo. Niks nieuws onder de zon. Het klinkt en is zo Guided By Voices als het maar kan. En natuurlijk staan er tussen al die hersenspinsels van Pollard ook weer een paar goudgerande liedjes. Hij is John en Paul in één. Maar aan de andere kant is het ook zo dat de laatste paar albums van hem volkomen inwisselbaar zijn. Zoek de verschillen, zou ik zeggen. Het wordt toch zo langzamerhand één grote Pollardbrij.

15 tracks, met een gemiddelde duur van 2,574 minuten. Dat is voor zijn doen wel bovengemiddeld lang. Die duur is nog wel een manier on de albums in te delen: er zijn er die alleen vol staan met schetsen, wat de gemiddelde duur drukt, en er zijn albums waar het lijkt alsof Pollard net iets meer tijd een aandacht geeft aan het uitwerken van zijn stroom ideeën. Wat mij betreft zijn die laatste misschien niet de meest interessante maar wel de aangenamere Guided By Voices-uitgaven. Daar kan deze dan naast die 33 andere bij worden gepropt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s