Private Banking – Private Banking

Een oude drumcomputer, basje, wat gitaarpartijen – soms een tikkie ontstemd – en een paar goede ingevingen. Meer is er toch niet nodig om charmante muziek te maken? Dat bewijst in elk geval Ruben van Weegberg (Steve French, Canshaker Pi) die onder de naam Private Banking vandaag een debuut ep naar buiten brengt. De ep maakte hij samen met en Doortje Hiddema (Euroboy). De ep verschijnt precies op de dag dat de twee ook Left of the Dial inkleuren met een optreden in Worm (19.50 uur).

Die oude drumcomputer speelt wel een hele belangrijke rol in de lekker rammelende gitaarpop van Private Banking. Het dwingt de bas mee te pompen in het al maar voortgaande ritme en maakt de nummers zo al snel heel uitnodigend om op te gaan bewegen. De liedjes zijn in al hun eenvoud hartveroverend charmant. Slotnummer A Woman Came Knocking verraadt misschien het meest duidelijk de connectie die Ruben van Weegberg heeft met Canshaker Pi: het eindigt in een prettige chaos. En zeg je Canshaker Pi, dan zeg je dus ook invloeden van gitaarmuziek uit de jaren tachtig en negentig. Horen we daar een poging tot een New Order-baslijntje in Georgie? Ja, dat horen we duidelijk en is hartstikke lekker en maakt dit misschien wel het fijnste nummer op de ep.

De ep telt vier nummers, worden uitgebracht op het zijspoor van Subroutine, Glove Compartment, en dus enkel en alleen op cassette verkrijgbaar. Ga ze dus zien op Left of the Dial, en pik dat ep’tje op nu het nog kan. En hopen dat het repertoire van dit project snel meer wordt dan de 13 aangename minuten die de ep nu telt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s